Tiedote perusopetuksen oppilaiden huoltajille, oppilaille ja henkilökunnalle 17.3.2020 klo 15:40

Tiedote perusopetuksen oppilaiden huoltajille, oppilaille ja henkilökunnalle 17.3.2020 klo 15:40

Hyvät peruskoululaisten huoltajat, oppilaat sekä henkilökunta!

Valtioneuvoston eilinen suositus liittyen koulujen sulkemisesta 18.3.2020 alkaen on aiheuttanut paljon epätietoisuutta.

Kiitos kärsivällisyydestä - kaikkiin kysymyksiinne ei ole vielä ollut vastauksia, ja joudumme toimimaan epätietoisuuden tilassa.

Koulutuksen järjestäjät odottavat täsmennyksiä siihen, mitä tarkoitetaan vuosiluokkien 1-3 oppilaiden opetuksen järjestämisestä niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Ammattialojen listaus on auki, samoin se, onko tarkoitettu rajauksen koskevan vain niitä oppilaita, joiden molemmat vanhemmat toimivat em. aloilla.

Lisäksi valtioneuvosto ei ottanut kantaa siihen tulisiko koululaisten iltapäivätoimintaa järjestää vai ei.

Hallitus on järjestämässä asiasta tiedotustilaisuuden vielä tämän iltapäivän aikana.

Maassamme valmistellaan samanaikaisesti valmiuslain käyttöönottoa. Sen pohjalta opetus- ja kulttuuriministeriö valmistelee valmiuslain soveltamisasetusta, jossa säädettäisiin mm. oppimisen tuen ja kouluruokailun järjestämisestä. Valtioneuvoston asetus pyritään antamaan vielä tänään. Opetushallitus antaa asetuksen pohjalta tukimateriaalia opetuksen ja koulutuksen järjestäjille. Seuraamme tilanteen kehitystä ja reagoimme asioihin sitä mukaa, kun tietoa saamme.

Olemme kartoittaneet eilisen 16.3. illan ja tämän päivän 17.3. aikana jo niitä oppilaita, jotka olisivat tulossa kouluun myös 18.3.2020 alkaen. Tarkkoja tietoja meillä ei kuitenkaan vielä ole, johtuen em. linjauksien epäselvyyksistä.

Koska em. linjaukset ovat yhä auki, olemme Paimiossa rehtorien kanssa tehneet päätöksen siitä, miten toimitaan tämän loppuviikon koulupäivien (ke-pe 18.-20.3.2020) ajan:

Ne vuosiluokkien 1-3 oppilaat sekä muidenkin vuosiluokkien 4-9 erityisen tuen piirissä olevat oppilaat, joiden koulunkäynnin tulisi huoltajien näkemyksen mukaan saada jatkua koulussa myös 18.3.2020 alkaen, voivat jatkaa koulutyötä nyt tämän viikon 18.-20.3. ajan omassa lähikoulussaan.

Myös koululaisten iltapäivätoimintaa järjestetään normaalisti, jos em. oppilaiden joukossa on niitä, joille on myönnetty paikka iltapäivätoimintaan.

Kun hallituksen tarkemmat linjaukset saadaan, asiaa täsmennetään, huoltajia ohjeistetaan lisää ja ryhdytään tarvittaviin toimiin.

Koulujen opetushenkilöstö on töissä tämän loppuviikon ajan. He vastaanottavat kouluun ne oppilaat työjärjestyksen mukaisesti, jotka kouluun tulevat, ja koulutyötä järjestetään niille jotka koulussa ovat.

Kaikki vuosiluokkien 4-9 oppilaat, jotka eivät kuulu erityisen tuen piiriin, jäävät kotiin. Samoin jäävät kotiin kaikki vuosiluokkien 1-3 oppilaat, jotka eivät kuulu erityisen tuen piiriin JA joiden huoltajat katsovat etteivät he työskentele yhteiskunnan kannalta kriittisillä aloilla.

Iltapäivätoimintaa järjestetään vain niille oppilaille, jotka käyvät koulua. Kotiin jäävillä oppilailla ei ole oikeutta tulla iltapäiväkerhoon.

Tämänhetkinen tieto on, että koulukuljetukset liikennöidään ajalla 18.-20.3. normaalisti siitä huolimatta, että suurin osa oppilaista jää kotiin.

Jos kuljetusoppilaiden määrä jää erittäin pieneksi ja jo loppuviikon aikana järjestelyihin päätetään tehdä muutoksia, niistä tiedotetaan kuljetusoppilaiden koteihin erikseen.

Tilanne tällä hetkellä näyttää siltä, että koulukohtaiset oppilasmäärät Paimion eri peruskouluissa jäävät hyvin pieniksi. Valtaosa oppilaista on jäämässä kotiin, kuten Valtioneuvoston tavoite on.

Torstaina 19.3.2020 iltapäivällä käytössämme on tarkempi tilannekuva oppilasmääristä Paimion eri kouluissa. Tämän pohjalta teemme ratkaisut siitä, millä tavalla opetusta järjestetään koulujen sulkuajalla 23.3. – 9.4.2020.

Todennäköinen ratkaisu tässä vaiheessa on se, että perusopetusta voidaan keskittää Jokelan koulun tiloihin. Tällöin myös iltapäivätoimintaa järjestettäisiin Jokelassa klo 17 asti. Muutoksista tiedotetaan niille oppilaille ja heidän koteihin, joita oppilaita mahdolliset muutokset opetusjärjestelyissä koskevat.

Toivon, että seuraatte aktiivisesti Wilmaa, jonka kautta ensisijaisesti tiedotamme tilanteesta. Uutta tietoa tilanteeseen voi tulla vielä tämän illan aikana.

Yhteistyöterveisin

Jyrki Lumiainen
sivistysjohtaja, Paimion kaupunki
p. 050 360 6445