Julkisten bussireittien aikataulut

Tietoa julkisten bussireittien aikatauluista (Turku-Paimio-Turku, Paimion sisäiset linjat sekä Paimio-Sauvo-Paimio). Nämä bussireitit ovat julkisia eli maksua vastaan kaikkien käytettävissä. (tiedotetta päivitetty 2.8.2023 klo 23:40)

Lisätietoja TLO:n liikennöimistä 
Turku-Paimio-Turku -välin bussireiteistä (reitit 703-709) ja
- Paimion sisäisistä linja-autoreiteistä PA1 (Oinila), PA2 (Huso-Kurki-Kevola) ja PA3 (Oinila-Juntola-Suksela-Pennainen) 

löytyy osoitteesta www.tlo.fi. Suora linkki Paimion aikatauluihin https://tlo.fi/reitit-ja-aikataulut/paimio-turku-703-709/  ja 7.8.2023 voimaan tuleva aikataulu: https://tlo.fi/wp-content/uploads/2022/07/703-709_net_syksy_2022_25072022.pdf 

 

Paimion sisäisen "Kymppikyyti"-palveluliikenteen liikennöinnistä lisätietoa osoitteesta www.paimio.fi/palvelu/palveluliikenne - aikataulut palvelevat Veikkarintien suunnalla asuvia koululaisia ja opiskelijoita. Koulukuljetusten reititystiedoissa tämä reitti on merkitty koodilla K01.

 

Sauvo-Paimio-Sauvo -reitillä (Paimion lukio & Jokelan koulu - Sauvon koulukeskus) julkisia bussivuoroja liikennöi Seleinka/Vistamatkat - ks. www.vistamatkat.fi > Tilausmatkat ja bussit > Aikataulut Paimio-Sauvo-Paimio (aikataulu 10.8.2023 alkaen).

Ajoreitti kulkee aamuisin Sauvon koulukeskuksesta Sauvontietä (mt 181) Kravinkujan ja Valkojantien kautta Vistantielle ja siitä Jokelan koulun kautta Vistan koululle.

iltapäivisin ajoreitti on Jokelan koululta Vistantietä Vistan koulun pysäkkitaskun kautta Vistantie 22:n pihaan, josta edelleen Vistantie - Valkojantie - Kravinkuja - Sauvontie (mt 181) Sauvon koulukeskukseen. Koulukuljetusten reititystiedoissa tämä reitti on merkitty koodilla S181.

 

Perusopetuslain mukaisista koulukuljetuksista osa järjestetään niin, että oppilaat kulkevat itsenäisesti julkisilla bussireiteillä. Tämä on kuljetusten järjestämisen lähtökohta, jos aikataulut sopivat eikä bussilla matkustamista katsota oppilaan ikätasoon nähden liian vaaralliseksi. Näiden reittien liikennöintiin ja aikatauluihin liittyvissä kysymyksissä olkaa yhteydessä suoraan liikennöitsijään. Busseissa ei ole nimilistoja kyytiin tulevista oppilaista eikä tietoa siitä, miltä pysäkiltä kenenkin tulisi nousta kyytiin. Oppilas on itse vastuussa siitä, että on ajoissa pysäkillä. Maksuttomaan koulukuljetukseen oikeutetut esi- ja perusopetuksen oppilaat saavat matkustamiseen tarvittavat bussikortit koulusta.

Maksuttoman toisen asteen koulutuksen piiriin kuuluvat lukiolaiset maksavat matkansa itse. Jos koulumatkan pituus on yli 7 km, matkakulut voi hakea KELA:sta koulumatkatukena. Lisätietoa koulumatkatuesta KELA:n sivuilta www.kela.fi/koulumatkatuki