Koulujen aloitus 10.1. lähiopetuksessa / School starts normally on 10th January

Tiedote 7.1.2022 klo 21 kevätlukukauden 2022 koulutyön aloittamista Paimiossa.
Announcement 7.1.2022 at 9 pm - Spring semester starts at City of Paimio

Kevätlukukauden 2022 koulutyö alkaa lähiopetuksessa maanantaina 10.1.2022.
Jos tilanteeseen tulee koko Suomea tai alueellisia (esim. Varsinais-Suomea) koskevia muutoksia, tätä tiedotetta päivitetään tarpeen mukaan viikonlopun aikana.

SUMMARY IN ENGLISH: Schools start their spring semester normally on Monday 10th January. It may be possible that COVID-19 pandemic will cause changes to this situation. This announcement will be updated during the weekend if needed.

Paimion tartuntatautiviranomaisen kanta on se, että paikallisen tilanteen puitteissa koulut Paimiossa voivat alkaa lähiopetuksena ensi maanantaina 10.1.2022.

Tilanteen kehittymistä seurataan. THL:n ohjeistuksen mukaan kuntakohtaisesti on mahdollista siirtyä määräajaksi etä- tai hybridiopetukseen paikallisen tilanteen mukaan. Toivomme, että jatkossakin lähiopetusmahdollisuus säilyy.

Jos koulujen pitää siirtyä etäopetukseen, asiasta päättää ensin tartuntatautiviranomainen. Vasta sen jälkeen opetuksen järjestäjä arvioi ja päättää, miten koulutyötä jatketaan.

Tällä hetkellä (7.1.2022 klo 21) tiedossa ei ole sellaisia valtiovallan tai tartuntatautiviranomaisen päätöksiä, joiden vuoksi pitäisi siirtyä etäopetukseen.

Opetuksessa ja varhaiskasvatuksessa on edelleen syytä noudattaa THL:n ja OKM:n yhteisesti 22.12.2021 antaman suosituksen (pdf-linkki) mukaisia varotoimia.

Maskienkäyttösuositus koskee kaikkia oppilaita sekä koulussa että koulukuljetuksissa.

Terveysviranomainen suosittaa, että koululiikunta järjestetään ulkoliikuntana lähikontaktitilanteiden välttämiseksi. Oppilaiden on syytä varautua tähän; tarkemmat ohjeet tulevat kouluista.

Jos oppilaalla tai työntekijällä on koronatartuntaan viittaavia oireita, silloin pitää jäädä kotiin ja hakeutua testiin. Paimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymä pyrkii pitämään testauskapasiteetin riittävänä, että testiin pääsee nopeasti. 

Kotitestien käyttö on osa THL:n strategiaa. Esimerkiksi matkalta palatessa tms. on hyvä hyödyntää kotitestiä. Negatiivinen tulos ei kuitenkaan ole kovin luotettava, eikä pidä tuudittautua liialliseen varmuuteen negatiivisen kotitestin perusteella. Positiivinen kotitestin tulos tulee varmistaa terveydenhuollossa otettavalla PCR-testillä. Oireisen testauksessa oikea testimenetelmä on terveydenhuollossa otettava PCR-testi.

Terveysviranomaiset arvioivat karanteenitarvetta tapauskohtaisesti. Lisätietoja ja ohjeita www.paimionsauvonterveyskeskus.fi

Jyrki Lumiainen
sivistysjohtaja