Pakatun kouluruoan jakelu (Tiedotetta päivitetty 22.4. klo 6.45)

Jäähdytetyn kouluruoan tilaustapa muuttuu 22.4. ja vaikuttaa viikon 19 ruokatilauksiin. /Mulari

Jos lapselle ei haluta noutaa pakattua kouluruokaa, huoltajan ei tarvitse ilmoittaa asiasta mihinkään, vastata ruokakyselyihin eikä lukea tätä tiedotetta tämän pidemmälle.

Ruokatilaukset etukäteen

Jos haluaa lapselle saada pakattua kouluruokaa, se on tilattava etukäteen.

Tilaaminen tapahtuu Wilma-järjestelmän Lomakkeella 'Oppilaan tunnukset, yhteystiedot ja niiden päivittäminen'. (22.4. klo 6.45)

Tilauksessa sitoudutaan oppilaanruokailujärjestelyihin kalenteriviikoksi kerrallaan, sekä noutamaan ruoka viikoksi kerrallaan.

Tilaukset seuraavan viikon noutoaterioista pitää tehdä Wilmassa edelliseen perjantaiaamuun klo 12:00 mennessä. Tämä siksi, että Arkea saa tehtyä tarvittavat elintarviketilaukset ajoissa.

Ruokatilaukset nimellä ja erityisruokavaliot

Ateriat tilataan jokaiselle lapselle erikseen.

Tilauksen yhteydessä on ilmoitettava aina erityisruokavaliot. Tämä on tärkeätä, koska pakatut ateriat nimikoidaan, ja että erikoisruokavalioateriat jaetaan oikeille henkilöille.

Erikoisruokavalioiden osalta noudatetaan samoja periaatteita kuin normaalissa kouluarjessa. Poikkeusolot eivät aiheuta kenellekään uusia erikoisruokavalioita, joita ei normaalitilanteessa ole.

Jos lapsi on oikeutettu lähiopetukseen koulussa ja hänet on ilmoitettu lähiopetukseen, mutta huoltaja haluaa pitää osan viikosta lapsen kotona, huoltajan on huomioitava kotonaolojaksot noutoruokatilausta tehdessään etukäteen, kalenteriviikko kerrallaan. Näissä tapauksissa ruokatilauksen lisätietoihin on laitettava maininta, että oppilas ei ko. viikolla osallistu normaaliin kouluruokailuun. Tämä siksi, että ruokamäärät valmistetaan oikein, ja myös mahdolliset erityisruokavaliot tulevat oikein toteutetuksi joko lähiopetuksen aikana nautittavaksi, tai pakataan noudettavaksi kotiin.

Jos lapsi osallistuu lähiopetukseen, hänelle tarjotaan lämmin kouluruoka koulupäivän aikana.

 

Lisätietoa ruoasta ja pakkauksista

Pakattava ruoka on tavanomaista kouluruokaa. Yhteen pakattuun ateriaan sisältyy pääruoka sekä lisuke/salaatti.

Ruoka valmistetaan noutoa edeltävänä päivänä ja jäähdytetään. Ruoka pakataan keittiössä noutopäivänä mikroaaltouunin kestäviin muovirasioihin ja muovikassiin.

Noudettu ruoka on syytä toimittaa mahdollisimman ripeästi kotona jääkaappiin, ja lämmittää ruoka huolellisesti ennen ruokailua.

Vapunpäivä 1.5. osuu perjantaille, joten maanantaille 4.5. tarkoitetun etukäteen toimitettavan kouluruoan osalta käytännön toteutus on vielä auki. Asiasta tiedotetaan myöhemmin.

 

Ruoan noutopaikka

Pakatun kouluruoan nouto tapahtuu Paimion lukiolta riippumatta siitä, missä koulussa lapsi on oppilaana. Muiden koulujen keittiöt ovat toistaiseksi suljettuina.

Paimion lukio sijaitsee Jokelan koulun vieressä, osoitteessa Sähköyhtiöntie 2.

Ruoan noutopaikka on lukion keittiön ovi rakennuksen takapihalla (Paimionjoen puolella).

Arkea Oy laittaa paikalle opasteet, jotta oikea ovi löytyy.

Autolla pääsee ajamaan lukion takapihalle Sähköyhtiöntieltä lukiorakennuksen pohjoispuolitse, Oinilan puoleisesta päästä.

 

Ruoan noutamisen ohjeet

Pakattu ruoka on noudettavissa klo 13:00 – 16:30 välisenä aikana niinä päivinä, jotka on etukäteen ilmoitettu ruoan noutopäiviksi.

Koska vapunpäivä 1.5. osuu perjantaille, tämä vaikuttaa noutoaikatauluihin. Tarkistakaa noutopäivät ja seuratkaa tiedotusta Wilmassa.

Ruoan voi hakea omaan aikatauluun sopivaan aikaan em. aikavälillä.

Huoltajien ei tarvitse ilmoittaa, mihin aikaan ruokaa tullaan noutamaan. Emme koordinoi sitä, mihin aikaan ruokaa noudetaan, jotta vältettäisiin jonottamista.

Koronaviruksesta aiheutuvassa poikkeustilanteessa ensisijaista on välttää sosiaalisia kontakteja ja pitää riittävä etäisyys muihin ihmisiin. Jos ruokaa on samanaikaisesti noutamassa hakijoita niin paljon, että pihalle muodostuu jonoa, muista pitää vähintään n. 2 metrin etäisyys muihin ihmisiin. Oireetonkin voi levittää virusta, joten huomioidaan tilanne ja minimoidaan riskejä.

Yhtä ruokanoutoa varten paikalle saa tulla vain yksi henkilö. Kaikkien etu on se, että ruokaa ei noudeta ”koko perheen voimin” yhdessä.

Jos samaan perheeseen on tilattu aterioita useammalle kuin yhdelle lapselle, ne noudetaan samalla kerralla, ei yksitellen.

Oppilas voi myös itse noutaa ruokansa koulupäivän jälkeen, jos huoltaja ei esim. työvuorojen vuoksi pääse ruokaa hakemaan. Suuri osa oppilaista asuu kävely- tai polkupyöräilymatkan päässä Paimion lukiolta. Ruoan nouto on aikataulutettu niin, että se on mahdollista koulupäivän päätyttyä.

Jos on sairas, on pysyttävä kotona. Pyydä silloin ruoan noutamiseen apua muilta.

Ruoat jaetaan oppilaan nimellä. Ruoan hakijan on tiedettävä ja ilmoitettava, kenelle tilattua ruokaa hän on keittiöltä hakemassa.

 

Erityistapaukset

Erityisissä poikkeustilanteissa, esim. jos lapselle tarvitaan pakattu kouluruoka mutta sen noutaminen on mahdotonta esim. terveydellisistä tms. erityisistä syistä, huoltajaa pyydetään ottamaan yhteyttä sosiaalitoimistoon, puh. 02 4745 127.

Sosiaalipalvelut ovat jo poikkeusolojen käynnistymisestä alkaen varautuneet auttamaan niitä perheitä, joille avun tarve on erityisistä syistä nyt tavanomaista suurempi. Sosiaalipalveluissa ollaan töissä perheitä varten, joten jos apua tarvitaan, pyydä apua rohkeasti.

 

----------

Paimion kaupungin puolesta toivotan kaikille koululaisille ja heidän perheilleen hyvää pääsiäistä. Pidetään huolta toisistamme ja läheisistämme!

 

Jyrki Lumiainen
sivistysjohtaja

p. 050 360 6445