Poikkeusjärjestelyt jatkuvat toukokuulle

Tiedote 31.3.2020 koronavirustilanteen vaikutuksista kasvatus- ja opetuspalveluihin.

Tiedote 31.3.2020 klo 16:00

Koronavirustartuntojen johdosta maamme hallitus päätti eilen jatkaa varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen rajoituksia eri kouluasteilla 13.5.2020 asti. Lisätietoja opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilta: https://minedu.fi/artikkeli/-/asset_publisher/opetuksen-poikkeusjarjestelyt-jatkuu

Paimiossa kasvatus- ja opetuspalveluissa jatketaan tämän hetken tiedon mukaan nykyisillä järjestelyillä 13.5.2020 asti, ellei toisin ilmoiteta.

Paimiossa varhaiskasvatukseen osallistuu tällä hetkellä hieman yli 20 % lapsista, esiopetuksen osallistumisprosentti noin 16 %. Peruskoulun 1-3 luokkien sekä vuosiluokkien 4-9 oppilaiden osalta koulussa lähiopetuksessa on noin 20 % oppilaista. Valtioneuvosto suosittaa edelleen, että lapset olisivat kotona, mikäli mahdollista.

Perusopetuksen vuosiluokkien 4-9 oppilaat (paitsi erityisen tuen oppilaat) sekä lukion opiskelijat eivät ole oikeutettuja nyt toistaiseksi saamaan lähiopetusta.

Hallitus totesi eilen 30.3.2020, että opetuksen poikkeusjärjestelyjä varaudutaan samalla jatkamaan lukukauden loppuun asti, jos epidemian rajoittaminen sitä vaatii. Mikäli poikkeusjärjestelyt jatkuvat maassamme pidemmälle kuin nyt tiedossa oleva 13.5.2020, asiasta tiedotetaan erikseen.

Eilisestä alkaen olemme Paimiossa tiivistäneet varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen järjestämisen kuudesta päiväkodista kolmeen. Toiminnassa ovat Jokelan, Hanhijoen ja Tapiolan päiväkodit.

Perusopetusta järjestetään normaalin neljän koulun sijasta vain kahdessa koulussa (Jokela ja Vista). Kouluruokailut järjestetään yhdessä paikassa (lukio).

Järjestelyillä varaudumme epidemian pahenemisen vaikutuksiin ja siihen, että muuttuvassa tilanteessakin pystymme turvaamaan tarvittavat varhaiskasvatus- ja opetuspalvelut. Lapsi-/opetusryhmien pienellä koolla, ruokailujen porrastuksilla ym. pyritään vähentämään riskiä tartuntataudin leviämisestä.

Poikkeusjärjestelyt ovat Paimiossa sujuneet hyvin. Tästä iso kiitos kaikille työntekijöille, lapsille, nuorille ja heidän huoltajilleen! Tilanne vaatii nyt kaikilta kärsivällisyyttä ja joustavuutta.

Lopuksi muistutan vielä asiasta, josta tiedotimme jo 19.3.2020 - asia on edelleen voimassa:

Poikkeustilanteessa etäopetuksessa olevat ja opiskelevat peruskoululaiset sekä lukion opiskelijat eivät ole oikeutettua kouluruokailuun. Lasten ja nuorten päivittäisen ruoan järjestäminen on ensisijaisesti kotien vastuulla. Jos perheellä on kouluruokailumahdollisuuden puuttumisesta johtuen ongelmia lapsen päivittäisen ravitsemuksen järjestämisessä, huoltajia pyydetään ottamaan yhteyttä Paimion kaupungin sosiaalitoimistoon, puh. 02 4745 127. Sosiaalipalvelut ovat varautuneet auttamaan niitä perheitä, joille kouluruokailumahdollisuuden puuttuminen nyt aiheuttaa vaikeuksia.

Ystävällisesti

Jyrki Lumiainen
sivistysjohtaja, Paimion kaupunki
p. 050 360 6445