Koulukuljetukset 2024-2025

7.8.2024 julkaistu tiedote (päivitykset 8.8. klo 9:30 ja 17, 13.8. klo 14:25, 14.8. klo 12:15, 15.8. klo 17:15, 16.8. klo 15:45 ja 20.8. 11:10), johon koottu tiedot lukuvuoden 2024-2025 koulukuljetuksista:
- kuljetuksen hakeminen, kuljetusedun myöntämisen periaatteet
- kuljetusten järjestämisen ja reititysten periaatteet
- kuljetusreitit ja koodit
- kellonajat, odotustunnit, pysäkkitiedot ja lyhenteet
- lukuvuoden 2024-2025 kuljetusten erityispiirteet ja muutokset
- yhteyshenkilöt
- aikataulut ja reittikuvaukset.

Tiedotetta päivitetään tarpeen mukaan.

Koulukuljetukset 2024 – 2025

(Tiedotteen päivitys  20.8.2024 klo 11:10 - korjattu reitin K12 09 keskiviikkoaamun noutoaikataulut)
(Tiedotteen päivitys 16.8.2024 klo 15:45 - korjattu ja päivitetty reitin K11 ajoreittikuvausta ja lisätty uudet aamun noutoaikataulut)
(Tiedotteen päivitys 15.8.2024 klo 17:15 - muutettu reitin K11 aamun noutoaikatauluja)

(Tiedotteen päivitys 14.8.2024 klo 12:15 - lisätty reitin K03 08 keskiviikkoaamun aikataulu)
(Tiedotteen päivitys 13.8.2024 klo 14:25 - muutettu reitin K03 perjantaiaamun aikataulua)
(Tiedotteen päivitys 8.8.2024 klo 17 - reititysvaihdoksista johtuva lisäys taksireitin K07 aikatauluun (vihreällä värillä)
(Tiedotteen päivitykset 8.8.2024 klo 9:30 - täydennykset alussa violetilla värillä + reitin K04 08 aikataulut lisätty)

- Älä hae lapsellesi koulukuljetusetua, jos hänelle on jo myönnetty kuljetusetu. Tarkista ensin aiempien päätösten voimassaolo lapsen Wilmasta Hakemukset ja päätökset -välilehdeltä. Oppilaalle myönnettyä kuljetusoikeutta koskeva päätös voi olla voimassa jopa 2030-luvulle asti, jos päätös perustuu yli 5 km:n koulumatkaan, eikä kuljetusetua ei tarvitse eikä pidä hakea vuosittain uudestaan. (Kuitenkin jos jo tavanomaisen kuljetusedun piirissä olevalle oppilaalle tarvitaan tilapäinen taksikuljetus pihasta pihaan esimerkiksi kyynärsauvojen käytön ajaksi, tarvitaan uusi hakemus koska tällöin tehdään väliaikainen päätös pihasta pihaan -kuljetuksesta.)

- Tarkista lapsesi Wilmasta löytyvästä kuljetustulosteesta, mille reitille JA mihin kellonaikaan hänelle on kuljetus järjestetty minäkin viikonpäivänä. (Tulosteet -välilehti > ”Oppilaan kuljetustiedot”). Reititykset voivat olla eri päivinä myös eri reiteille.

- Kuljetusreitin aikataulussa voi olla aamuisin kaksi eri kellonaikaa. Ensimmäinen aika on reitille K## 08, joka tuo oppilaat kouluun kahdeksaksi. Myöhäisempi aika on reitille K## 09, joka tuo oppilaat kouluun yhdeksäksi. Jos kuljetuksen reittikoodi oppilaan kuljetustiedoissa on esim. K05 09 ja oppilaan lukujärjestyksen mukainen koulupäivä alkaa klo 9,  ko. päivänä aamukuljetuksen noutoaika on aikataulussa olevista kahdesta kellonajasta myöhäisempi.

- Taksi- ja tilausbussireiteillä K02 - K12 kaikkia aamureittejä ei ajeta joka arkipäivä ma-pe kouluun sekä klo 8 että klo 9. (Syy: joinakin päivinä reitin kaikki oppilaat tulevat kouluun samaan aikaan.)

- Jos oppilaan koulupäivä alkaa klo 9, hänellä on paikka siinä kuljetuksessa johon hänet on reititetty. Oppilas ei voi omatoimisesti tulla jo aiemmalla taksilla tuntia ennen koulun alkua koululle, koska klo 8 tuleva taksi voi olla täynnä. Jos oppilaalla olisi tarve tulla kouluun tuntia tavanomaista aiemmin esim. tukiopetuksen vuoksi, mahdollisuus kulkea jo klo 8 kouluun tulevassa kuljetuksessa on varmistettettava koulutoimistosta, joka ilmoittaa muutoksen liikennöitsijälle.

- Aikatauluun lisätty Taxidatan K04- reitin aamukahdeksan kuljetusten noutoajat.
-------------------------------------------------------

 

Maksuton päivittäinen koulukuljetus järjestetään, jos oppilaalle on haettu kuljetusetua ja asiasta on tehty myönteinen päätös.

Huoltaja voi Wilmasta (wilma.paimio.fi) itse tarkistaa, onko oppilaalla voimassaoleva päätös koulukuljetuksesta. Päätökset löytyvät Wilma-järjestelmästä Hakemukset ja päätökset -välilehdeltä (käytä Wilmaa tietokoneella selain-käyttöliittymässä, ei mobiiliversiona!).

Kuljetuspäätös on joko koodilla 1100 (Koulukuljetus myönnetään) tai 1101 (Koulukuljetus pihasta pihaan). Tarkista päätöksen voimassaoloaika!

Jos oppilaalla ei ole voimassaolevaa kuljetuspäätöstä ja hänelle halutaan saada maksuton koulukuljetus, huoltajan pitää tehdä kuljetushakemus.

Hakemus tehdään Wilma-järjestelmässä Hakemukset ja päätökset -välilehdeltä > Tee uusi hakemus > Hakemus koulukuljetukseen. Kuljetushakemukset käsittelee koulutoimiston palvelusihteeri Enni Ala-Myöntäjä. Kuljetusten myöntämisen kriteereistä ks. tarkemmin Paimion kaupungin koulukuljetussäännöt (luku 2).

Koulukuljetuksia koskevat tiedustelut pyydetään lähettämään ensisijaisesti sähköpostitse osoitteeseen [email protected] tai Enni Ala-Myöntäjälle wilma-viestillä.

 

Koulukuljetusedun myöntämisen periaatteet

Lisätietoja koulukuljetuksista ja maksuttomien kuljetusten myöntämisperiaatteista löytyy osoitteesta https://www.paimio.fi/palvelu/koulukuljetus/ ja ko. sivulta Linkit-kohdassa julkaistuista koulukuljetusäännöistä. (Suora linkki kuljetussääntöihin)

 

Kuljetusten järjestämisen ja reititysten periaatteet

Perusopetuslain mukaiset koulukuljetukset järjestetään Paimion koulutuslautakunnan määrittelemien koulukuljetussääntöjen mukaisesti (ks. koulukuljetussäännöt luku 3) ensisijaisesti niin, että oppilaat kulkevat itsenäisesti julkisilla bussireiteillä, ja he saavat matkustamista varten bussikortit.

Oppilaan kuljetustiedoissa näkyvät reittikoodit julkisille bussireiteille koulukuljetuksissa ovat K09, K10, PA2, S181 tai 70x. Näiden reittien liikennöintiin ja aikatauluihin liittyvissä kysymyksissä olkaa yhteydessä suoraan liikennöitsijään (Föli / PA2 ja 70x; muut: Vistamatkat). K09 ja K10 aikataulut löytyvät myös tästä tiedotteesta.

Oppilaalle voidaan myöntää ja järjestää taksi- tai pikkubussikuljetus, jos matka kotoa pysäkille/noutopaikalle ylittää 2 km (esioppilaat ja 1.-2.-luokkalaiset) tai 3 km (3.-9.-luokkalaiset). Taksikuljetus voidaan myöntää myös erityisperustein (ks. tarkemmin koulukuljetussäännöt luku 2.4), ja tästä tehdään erillinen hallintopäätös (”kuljetus pihasta pihaan”).

Koulutien vaarallisuuden osalta noudatetaan koulukuljetussääntöjen luvun 2.3 linjauksia. Pelkkä vaaralliseksi luokitellun tien ylittäminen päästäkseen bussipysäkille ei automaattisesti oikeuta saamaan taksikuljetusta. Kuljetusreititysten minimitaso määritellään kuljetussäännöissä. Kuljetusjärjestelyt on suunniteltu niin, että alakouluikäiset oppilaat eivät joudu ylittämään hänen ikäiselleen vaaralliseksi luokiteltua tietä.

Kuljetusoppilaiden huoltajat voivat itse järjestää lastensa koulukuljetuksen omalla kustannuksellaan, jos he katsovat, ettei kaupungin tarjoama perustaso ole heille riittävä. Tällöin pyydetään ilmoittamaan koulutoimistoon, jotta koulukuljetusautoihin ei varata paikkoja sellaisille oppilaille, jotka eivät heille järjestettyä kuljetusta käytä.

Kuljetukset pyritään järjestämään sekä mahdollisimman kustannustehokkaasti että turvallisesti. Liikennöinnin turvallisuudesta vastaavat liikennöitsijät, ja kuljetusten tilaajana Paimion kaupunki neuvottelee kuljetusjärjestelyistä ja ajoreiteistä niin, että kuljetukset saadaan ajettua myös mahdollisimman tehokkaasti ja ekologisesti. Kuljetusautot eivät pysähdy kaikissa tienhaaroissa, vaan oppilaita edellytetään kulkemaan itsenäisesti kotoa kuljetuksen noutopaikalle/lähtöpysäkille, jos ko. matka katsotaan oppilaan ikä ja kehitystaso huomioiden turvalliseksi.
 

Kuljetusreitit ja koodit

Koulukuljetusten reittikoodit näkyvät oppilaan kuljetustiedoissa Wilma-järjestelmästä Tulosteet -välilehdeltä tulosteella ”Oppilaan kuljetustiedot”.

Kuljetustulosteessa näkyvä koulumatkan pituus on tieto, jota ei ole kaikille oppilaille päivitetty oppilasrekisteriin ajantasaiseksi. Siinä olevan virheellisen tiedon voi jättää huomioimatta.

Reittikoodeissa oleva K-kirjain tarkoittaa koulutoimiston tilaamaa koulukuljetusautoa. Muut koodit tarkoittavat julkisia bussireittejä.

Koulutoimiston tilaamia koulukyytejä ovat reitit K02 - K12. Tarkemmat reittikuvaukset ks. myöhemmin tässä tiedotteessa, missä myös alustavat aikataulut.

Reitit K03, K03B, K04, K05, K07, K08, K11 ja K12 ovat taksireittejä, joissa matkustavien tiedot koulutoimisto antaa liikennöitsijälle.

Reitit K02 ja K06 ovat Vistabussien tilausbussireittejä, joissa ei tarvita bussikorttia (oppilaslistat autoissa).

Linja-autoreitit K09 (Juntola) ja K10 (Kaleva) ovat Vistabussien tilausbussireittejä. Ne ajetaan syksystä 2024 alkaen niin, että linja-autoihin tulee Fölin rahastuslaite ja kyytiin voi nousta muitakin matkustajia Föli-taksalla.

PA2 ja 70x ovat Fölin bussireittikoodeja ja S181 julkinen bussiyhteys Sauvosta Paimioon 181-tietä pitkin.

 Lukuvuoden alkaessa K09 ja K10 sekä S181 -reittien linja-autojen rahastuslaitteiden asennus on viivästynyt. Oppilaat alkavat käyttää bussikortteja, kun laitteet on asennettu. Ennen tätä koulutoimisto toimittaa liikennöitsijälle oppilaslistat kuljetettavista oppilaista.

Reittien tarkemmat kuvaukset löytyvät myöhemmin tästä tiedotteesta.

 

Koodissa olevat kellonajat ja odotustunnit

Tunnuskoodien perässä olevat numerot (08, 09, 13 tai 15) kertovat aamulla kuljetusreitin kouluuntuloajan (koulu alkaa klo 8 tai 9), ja iltapäivällä paluukuljetuksen lähtöajan (klo 13 tai 15).

 (Esimerkki: K03 08 tarkoittaa taksia, joka tuo oppilaat kouluun kahdeksaksi, K07 13 taksia, joka lähtee reitin ensimmäiseltä koululta, kun klo 13 päättyvän koulupäivän kuljetusoppilaat ko. reitiltä ovat kyydissä. Mahdollisesti auto jatkaa tämän jälkeen hakemaan oppilaita myös toiselta koululta.)

Kuljetusoppilaat tulevat kouluun aamulla joko kahdeksaksi tai yhdeksäksi lukujärjestyksensä mukaisesti, ja kuljetusoppilaat pääsevät koulusta joko klo 13 tai 15. Joissakin poikkeustapauksissa lukujärjestysteknisistä syistä kuljetusoppilaan koulupäivä voi alkaa tai päättyä muuna aikana.

Jos koulupäivä päättyy klo 13, paluukuljetus voi joillakin oppilailla olla myös julkisen bussireitin Paimio-Sauvo autossa (koodi S181) klo 14, koska klo 13 kuljetusreittien autoissa on joinakin iltapäivinä vähemmän paikkoja kuin olisi kuljetettavia.

Jos oppilaalla on aamulla ennen koulupäivän alkua tai iltapäivällä koulupäivän jälkeen odotustunti, koulu järjestää oppilaalle mahdollisuuden ohjattuun toimintaan koululla odottaessaan koulupäivän alkua tai kuljetuksen lähtöä. Käytännön järjestelyistä voi tiedustella oppilaan oman koulun rehtorilta.

Odotustunnin käyttämisessä huomioidaan perusopetuslain 32 §:ssä määritellyt päivittäisten koulumatkojen keston enimmäisaikarajat. Odotustunnit on pyritty minimoimaan, mutta joillakin oppilailla voi olla yksittäisiä odotustunteja kouluviikon aikana.

 

Pysäkkitiedot ja lyhenteet

Kotipysäkki-tieto on se paikka, josta tilaustaksissa tai -pikkubussissa matkustava oppilas noudetaan ja johon oppilaan tulee saapua odottamaan kuljetusta.

Jos oppilas käyttää julkisia linja-autoreittejä (PA2, S181, 70x, K09, K10), pysäkkipaikan saa valita vapaasti, mistä nousee autoon ja missä oppilas jää kyydistä. Wilmassa oleva pysäkkitieto näillä oppilailla on vain oletuspysäkki lähinnä kotia.

Kuljetusta odottavan oppilaan on oltava kotipysäkillä lähtövalmiina viimeistään viisi (5) minuuttia ennen ilmoitettua noutoaikaa. Jos oppilasta ei näy siihen mennessä kun ilmoitettu noutoaika täyttyy, kuljetusauto jatkaa matkaansa eikä jää odottamaan.

Pysäkkitiedoissa käytetyt lyhenteet:
- th = tienhaara
- x = teiden risteys
- pys = pysäkki
- pohj. th. = tien pohjoispäässä oleva tienhaara

Käytetyt pysäkkinimet pyritty merkitsemään niin, että ne noudattavat samoja nimiä, jotka löytyvät myös Fölin reittioppaasta ja Googlemaps-järjestelmästä. Jos pysäkin sijainnista on kysyttävää, laittakaa viesti osoitteeseen [email protected]

Jos kotipysäkkinä on lähiosoite, kuljetusauto pysähtyy tonttiliittymään/ko. kiinteistön eteen.

Jos pysäkkitiedossa on erikseen ”(piha)”, taksi tietää että oppilaan siirtymä on syytä varmistaa kotipihassa.

 

Erityispiirteet ja muutokset lv. 2024 – 2025 koulukuljetuksissa

Syksystä 2024 alkaen kuljetusoppilailla voi olla jonakin päivänä koulun aloitus jo klo 8. Kuljetusoppilaiden koulupäivä alkaa viimeistään klo 9. Kuljetusoppilaiden koulupäivät päättyvät joko klo 13 tai klo 15. Aiemmin aamukuljetuksia oli suurimmalla osalla reiteistä kuljetus vain yhdeksäksi kouluun. Nyt aamukuljetuksia on aiempaa enemmän.

Iltapäivisin paluukuljetuksia ei järjestetä tilauskuljetuksina enää klo 14, koska kuljetusoppilaiden koulupäivät eivät enää pääty klo 14. Ainoastaan Paimiosta Sauvoon lähtevä julkinen bussireitti lähtee Paimion lukiolta/Jokelan koululta klo 14:15 (ja klo 15:10) ja klo 14:15 lähtevää vuoroa jotkut oppilaat voivat joutua käyttämään odotustunnin jälkeen, kun klo 13 lähtevien tilauskuljetusten autot ovat täynnä.

Lukuvuoden 2024-2025 aikana Paimiossa hoidetaan kerralla siirtymä vanhasta tuntijaosta uuteen (ks. koulutuslautakunnan päätös 19.12.2023 § 99) valtakunnallisessa perusopetuksen uudistuksessa, jossa yläkouluun vuosiluokille 7.-9. lisätään ruotsin kielen opetusta. Jotta ruotsin opetus saadaan käytännössä järjestettyä, Vistan yläkoulussa lukujärjestykset voivat kuljetusoppilaillakin muuttua neljässä jaksossa lukuvuoden aikana. Lokakuun lopulla vaihtuvia seuraavia lukujärjestyksiä ei ole vielä päästy tarkastelemaan, miten reititykset muuttuvat (vaikutus erityisesti klo 8 tai klo 9 koulunaloituspäiviin). Siksi koulutoimisto ei pysty lupaamaan, että pienemmissä kuljetusautoissa (taksi/pikkubussi) olisi koko lukuvuodeksi tai edes koko syyslukukaudeksi vapaita paikkoja niille oppilaille, jotka on nyt reititetty julkisen bussin kyytiin, mutta taksikuljetus voisi olla parempi järjestely, joka kuitenkin ylittää kuljetusten järjestämisen periaatteiden minimitason. Minimilaatutasoa parempien kuljetusjärjestelyiden selvittelyä jatketaan myöhemmin, ja tilauskuljetusautojen kapasiteetti pyritään hyödyntämään mahdollisimman täysimääräisesti. Jos ns. vapaita paikkoja on, niiden jakamisessa huomioidaan oppilaiden ikä sekä kävelymatka kodin ja pysäkin välillä.

Erityispiirteenä tämän lukuvuoden koulukuljetuksissa on nuorimpien kuljetusoppilaiden määrän kasvu erityisesti Sauvontien suunnalta 110-tien eteläpuolelta. Tästä johtuen tältä suunnalta pihasta tai kotitienhaarasta noutoja tekevien ja pienempiä teitä ajavien autojen istumapaikat ovat pääasiassa aamuisin täynnä. Myöskään K02-pikkubussista ei varsinkaan aamuisin sekä klo 13 kuljetuksissa juuri löydy vapaita paikkoja. Tämän johdosta aiempia taksi- tai pikkubussikuljetuksia ei voida järjestää oppilaille, jotka voidaan kuljetusperiaatteiden mukaisesti reitittää kulkemaan Sauvontien julkisen joukkoliikenteen busseilla (reittikoodi S181). Jonakin aamuna yksittäistapauksissa kuljetus voidaan joutua järjestämään myös liityntäkuljetuksena taksilla Sauvontien bussipysäkille, josta oppilas jatkaa linja-autolla, tai reitittää poikkeuksellisesti eri reitin autoon kuin muina päivinä. Näistä ks. oppilaan kuljetustuloste ja pysäkkitiedot ja tarvittaessa kysy sähköpostitse os. [email protected].

Liikenneturvallisuuden parantamiseksi Tuuvalantien pikkubussireitti K02 lähtee liikkeelle Satojoentien tienhaarasta, jonne reitti myös iltapäivällä päättyy. Reitti K02 ei enää aja Tuuvalantiellä Satojoentien tienhaaraa pidemmälle (aiempi lähtö-/päätepiste oli Metsälammentien tienhaara). Syy muutokseen on se, että reitti suunniteltiin pienemmälle autolle, mutta oppilasmäärän kasvusta johtuen liikennöinti hoidetaan isommalla linja-autolla. Ko. tienhaarassa 19-paikkainen linja-auto voidaan kääntää turvallisesti myös liukkaissa talviolosuhteissa. Muutoksesta ei aiheudu kenellekään oppilaalle omavastuurajan ylittävää kävelymatkaa K02-reitin lähtöpaikkaan Satojoentien ja Tuuvalantien risteykseen.

Toinen ajoreittimuutos tehdään linja-autoreitille K09, joka muuttuu Föli-bussikortilla matkustettavaksi reitiksi (vrt. Föli PA3). Turvallisuussyistä iso linja-auto K09 ei enää tee kahdesti 180 asteen käännöstä koulun edustalla koulun päättymisaikonia Vistan koulun pysäkkitaskulle ja sieltä pois. K09-reitin bussi (Vistabussit) lähtee Vistantie 22:n pihasta Vistantietä pohjoiseen. Vistan koulusta ko. bussilla K09 kotiin matkustavat oppilaat kävelevät joko Vistantie 22:n pihaan (pysäkkitunnus 7019, lähinnä Vistan koulun Alataloa, Kivikoulua ja Puukoulua) tai kaupungintalon pysäkille Vistan yhteiskoulurakennusta vastapäätä Vistantien toiselle puolelle (pysäkkitunnus 7018). Kaupungintalon pysäkiltä reitti K09 jatkaa Oinilaan, Puranpojantien-Mannerbergintien-Jägerhornintien lenkin kautta Tarvasjoentietä pohjoiseen.

Aamuisin Vistan koululle tulee joitakin oppilaita taksireitillä K07. Tämä taksi jättää Vistan koululle tulevat oppilaat Myllyhaantie 5:n edustalle (Perhetalo Hattara), josta Alataloon menevät oppilaat kävelevät koulun pihaan. K07-taksireitin oppilaiden lähtöpaikka on iltapäivällä normaalisti Vistan yläkoulun edustan pysäkkitasku kirkkoa vastapäätä.

Fölin reittiopasta (https://reittiopas.foli.fi) kannattaa käyttää linja-autoreiteillä pysäkkitietojen tarkistamiseen. Tiedot löytyvät jo PA2-reitiltä sekä 70x-reiteiltä ja tietoja täydennetään lähiaikoina. Osa bussipysäkeistä on merkitty maastoon linja-autopysäkin liikennemerkillä. Osa pysäkeistä on ns. virtuaalipysäkkejä, jotka on merkitty vain reittioppaaseen, mutta niitä ei ole merkitty maastoon liikennemerkein. Bussin kyytiin ja kyydistä pois pääsee myös virtuaalipysäkeillä.

 

Koulukuljetusten yhteyshenkilöt koulutoimistossa

Paimiossa säännölliset päivittäiset koulukuljetukset koordinoi ja järjestää koulutoimisto. Kaikki koulukuljetusasiat pyydetään lähettämään ensisijaisesti sähköpostitse osoitteeseen [email protected] 

Lyhytaikaiset poissaolot kuljetuksista (esim. oppilas sairaana tai viikon lomamatkalla tms. eikä väliaikaisesti käytä kuljetusta) sekä muut poikkeus-/erityisjärjestelyt (esim. oppilas asuu vuoroviikoin toisessa paikassa eikä hän käytä lakisääteistä maksutonta koulukuljetusta virallisesta kotiosoitteestaan kuin vain joka toinen viikko) huoltaja ilmoittaa suoraan taksikuljetuksen liikennöitsijälle. (Perusopetuslain mukainen kuljetusoikeus voi olla vain yhdestä kotiosoitteesta.)

Koulukuljetusasioista vastaa Paimion koulutoimistossa ensisijaisesti palvelusihteeri Enni Ala-Myöntäjä (puh. 02 474 5101).

Jos palvelusihteeri ei ole tavoitettavissa, koulukuljetusasioissa voi tarvittaessa olla yhteydessä myös koulutoimiston toimistosihteeri Maarit Kulmalaan (p. 02 474 5313) tai sivistysjohtaja Jyrki Lumiaiseen (p. 02 474 5311).

Viranhaltijoiden henkilökohtaiset sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected] mutta pyydämme käyttämään koulukuljetusasioissa ensisijaisesti osoitetta [email protected].

Myös henkilökohtaiset wilma-viestit mahdollisia, jos yhteydenpitoon liittyy salassapidettäviä tietoja, joita huoltaja ei halua lähettää tavallisessa sähköpostissa.

Jos oppilaalle tulee tilapäinen kuljetustarve esim. tapaturman aiheuttaman liikuntarajoitteen vuoksi, kuljetushakemuksen liitteeksi tarvittavan lääkärintodistuksen lähettämiseksi huoltaja voi pyytää koulutoimiston viranhaltijaa lähettämään salattu sähköpostiviesti. Siihen vastaamalla huoltaja saa toimitettua liitteen käsiteltäväksi sähköisesti.

 

Aikataulut ja reittikuvaukset

Tässä tiedotteessa esitetään alustavat aikataulut, jotka on saatu liikennöitsijöiltä viikon 32/2024 alkupäivinä. Kuljetusoppilaiden ja heidän huoltajiensa on syytä varautua siihen, että ensimmäisen parin viikon aikana lukuvuoden alussa reittien aikataulut voivat vielä täsmentyä. Muutokset päivitetään tähän tiedotteeseen.

Oppilaan on oltava pysäkillä lähtövalmiina odottamassa kuljetusta viisi (5) min ennen ilmoitettua aikaa. Näin koulukuljetukset saadaan hoidettua kaikkien kannalta joustavasti, vältetään turhaa odottelua sekä myöhästymiset koulupäivän alusta.

Osalla kuljetusreiteistä on jopa kolmen eri koulun oppilaita. Tästä johtuen iltapäiväkuljetukset eivät välttämättä lähde aivan heti koulupäivän päätyttyä oppilaan omalta koululta silloin, kun kuljetusreitti lähtee liikkeelle toiselta koululta. Samasta syystä osa taksireiteistä lähtee aamulla melko aikaisin, jotta reitin viimeisimmätkin kyydistä pois jäävät oppilaat ehtivät ajoissa kouluun. Osassa taksireiteistä lopulliset ajojärjestyksiä tarkistetaan vielä, jotta kenenkään oppilaan päiväkohtainen kuljetusten enimmäiskesto ei ylitä lakisääteistä aikarajaa.

- K09 (Föli-reitti PA3) Vista – Oinila – Tarvasjoentie – Kauppilantie – Juntolantie – Sukselantie – Paimiontie – Jokelan koulu – Vistan koulu – Vista) aikataulu tulossa Fölin reittioppaaseen. Alustava aikataulu myöhemmin tässä tiedotteessa. Bussikortti noudettava etukäteen kaupungintalon palvelupisteestä tai Fölin palvelupisteistä (ks. erillinen tiedote). Bussikorttia ei jaeta koulusta.

- K10 (Föli-reitti PA4 variaatio) Kaaritien liikenneympyrä / pysäkki 7053 ”Alvar Aallon tie” - Alvar Aallon tie – Kalevantie – Suomentie th (kääntö) – Kalevantie – Punturintie – Taatilantie – Kalevantie – Ruokolinnantie – Sattelantie – Korvenalantie – Alvar Aallon tie – Vistantie – Vistan koulu. Aikataulu tulossa Fölin reittioppaaseen. Alustava aikataulu myöhemmin tässä tiedotteessa. Bussikortti noudettava etukäteen kaupungintalon palvelupisteestä tai Fölin palvelupisteistä (ks. erillinen tiedote). Bussikorttia ei jaeta koulusta.

- PA2 (Föli-reitti PA2 Huso-Kurki-Kevola kuten aiemmin TLO:n liikennöimä PA2) aikataulu ja ajoreitti ks. Fölin reittiopas. Bussikortti noudettava etukäteen kaupungintalon palvelupisteestä tai Fölin palvelupisteistä (ks. erillinen tiedote). Bussikorttia ei jaeta koulusta.

- S181 (Sauvo-Paimio-Sauvo bussit) Sauvon koulukeskuksesta Sauvontietä Paimion lukiolle/Jokelan koululle ja Vistan koululle. Aikataulu ks. Vistamatkojen sivuilta. Koulukuljetuksissa tarvitaan Föli-bussikortti. Se on noudettava etukäteen kaupungintalon palvelupisteestä tai Fölin palvelupisteistä (ks. erillinen tiedote). Bussikorttia ei jaeta koulusta.

- 70x (Fölin Turku-Paimio-Turku bussit 703-709) aikataulut ja ajoreitit ks. Fölin reittiopas. Bussikortti noudettava etukäteen kaupungintalon palvelupisteestä tai Fölin palvelupisteestä (ks. erillinen tiedote). Bussikorttia ei jaeta koulusta.

Jos koulukuljetusta ei ole mahdollista järjestää julkisen joukkoliikenteen avulla, kuljetus järjestetään koulutoimiston erikseen hankkimilla tilauskuljetuksilla (taksit / pikkubussit / linja-autoreitit).

Reitit K02–K08, K11 ja K12 ovat taksi- tai pikkubussireittejä, jotka ajetaan 4–19-paikkaisilla autoilla.

 

- K02 Tuuvala (pikkubussi) Vistabussit (Seleinka Oy). Ajojärjestely: Seppo Santala 0400 114738 / [email protected]. Oppilaiden poisjäännistä sairastumisen tms. vuoksi ei tarvitse ilmoittaa (ellei huoltajalle erikseen asiasta laiteta pyyntö) – bussin ajoreitti vakio.
Aamulla K02 ajoreitti: Tuuvalantie, Satojoentien tienhaara - Sauvontie - Kalliorinteentie pohjoinen tienhaara - Sauvontie – (ke aamuna Valtatie 110 - Naskarlantie) - Jokelan koulu - Vistan koulu.
Iltapäivälla Jokelan koulu - Vistan koulu - Sauvontie - Tuuvalantie, Satojoentien tienhaaraan asti (auton kääntö), paluu Tuuvalantietä Sauvontielle – Kalliorinteentie pohjoinen tienhaara – Jokelan ja Vistan koulut

Alustava aikataulu:
   - Tuuvalantie, Satojoentien tienhaara, reitin lähtöaika                    7:30 / 8:25
   - Sauvontie, Kalliorinteentien pohjoinen tienhaara                          7:40 / 8:30   

Kuljetusta odottavan oppilaan on oltava kotipysäkillä lähtövalmiina viimeistään viisi (5) minuuttia ennen ilmoitettua noutoaikaa.


- K03 ja K03B Sauvo-Paimio (taksi) Bluevitone Oy. Ajojärjestely Marika Saarinen puh. 050 910 1630  / [email protected] - varahenkilö Janne Mikkonen puh. 050 597 3430

Alustava aikataulu K03 (ma-to):
  - Saustilantie 7:55
  - Fuilantie x Krouviahteentie 8:10
  - Fuilantie x Meltolantie 8:15
  - Valtatie  8:20
  - Sananjalka 8:25
  - Valkojantie 8:35

Alustava aikataulu K03 08 (keskiviikko):
  - Saustilantie 7:00
  - Finniituntie ja Sauvontie 4xx klo 7:10
  - pys. Nummenpään koulu P klo 7:15
  - Fuilantie x Meltolantie 7:20
  - Sananjalka 7:30
  - Valkojantie 7:35


Alustava aikataulu K03 09 (pe):
  - Saustilantie 7:50
  - Finniituntie ja Sauvontie 4xx klo 8:10
  - Fuilantie x Krouviahteentie 8:15
  - Fuilantie x Meltolantie 8:20
  - Sananjalka 8:30
  - Valkojantie 8:35

Alustava aikataulu K03B:
  - Finniituntie 8:10
  - Sauvontie 480 th 8:15
  - Sauvontie 1xx (Vartsalo) 8:20
  - Punttamäentie 8:25

Kuljetusta odottavan oppilaan on oltava kotipysäkillä lähtövalmiina viimeistään viisi (5) minuuttia ennen ilmoitettua noutoaikaa.


- K04 Hirvonpää (pikkubussi): Lounais-Suomen Taxidata Oy. [email protected] / puh. 040 4855 458 (soitto/tekstiviesti)
Ensisijaisesti toivotaan huoltajien yhteydenottoa sähköpostitse, jolloin taksivälityskeskus ei ruuhkaudu kiireettömissä asioissa. Peruutusta tehtäessä ilmoittajan tulee ilmoittaa seuraavat asiat:
Oppilaan koko nimi, koulu, mikä peruutus on kyseessä sekä peruutuksen ajankohta.

Ajoreitti: Hirvonpääntie, Hirvonpäänrannan tienhaara - Käräjätie - Paimiontie - Jokelan koulu - Vistan koulu ja iltapäivisin toisinpain (joku reititys voi ajaa Käräjätien sijasta Paimiontietä Tammisillan kautta 110-tielle ja sieltä Hirvonpääntielle).

Alustava aikataulu aamuisin:
   - Hirvonpääntie, Hirvonpäänranta th reitin lähtöaika 8:12
   - Merianttilantie th 8:19
   - vt 110 x Käräjätie 8:27
   - Laukkamäentie th 8:32
   - Käräjätie x Loventie 8:35

Ti K04 08 aikataulu:
- Hirvonpäänranta 7:41
- Merianttilantie th 7:49

Ke K04 08 aikataulu:
- Merianttilantie th 7:24

- Laukkamäentie th 7:37
- Käräjätie x Loventie 7:40



- K05 Tammisilta (taksi): Pyökäri Oy. [email protected] / p. 050 471 9820. Huoltajien ilmoitukset oppilaiden poissaoloista ensisijaisesti viestinä em. puhelinnumeroon. Ajoreitti: Vt 110, Vakka-alhontie tienhaara > Valtatie 110 > Tammisilta > Paimiontie > Kampparlankaari > Paimiontie > Jokelan koulu > Vistan koulu
Alustava aikataulu aamuisin (kouluun klo 8 / klo 9): 
   - Vakka-Alhontie th        7:20 / 8:20
   - Kerätie pysäkki             7:25 / 8:25
   - Villisi pysäkki               7:30 / 8:30
   - Kampparlankaari          7:35 / 8:35
   - Paimiontie, pihanouto   7:40 / 8:40

Kuljetusta odottavan oppilaan on oltava kotipysäkillä lähtövalmiina viimeistään viisi (5) minuuttia ennen ilmoitettua noutoaikaa.


- K06 Teerlakiantie (pikkubussi) Vistabussit (Seleinka Oy). Ajojärjestely: Seppo Santala 0400 114738 / [email protected]. Oppilaiden poisjäännistä sairastumisen tms. vuoksi ei tarvitse ilmoittaa, jos huoltajalle ei ole erikseen asiasta laitettu pyyntöä wilma-viestinä) – bussin ajoreitti vakio: Teerlakiantie, Pörintie th – Kohnantie th – Laukomäentie th - Veikkarintie – Vihossuontie th (kääntö) – Veikkarintie – Vanha Turuntie – Jokelan koulu – Vistan koulu, ja iltapäivällä toisinpäin. 
Alustava aikataulu aamuisin:
   - Teerlakiantie, Pörintie th, reitin lähtöaika                7:30 / 8:25
   - Veikkarintie, Vihossuontie th                                   7:40 / 8:35

Kuljetusta odottavan oppilaan on oltava kotipysäkillä lähtövalmiina viimeistään viisi (5) minuuttia ennen ilmoitettua noutoaikaa.


- K07 Taajama-alue (taksi): Pyökäri Oy. [email protected] / p. 050 471 9820. Huoltajien ilmoitukset oppilaiden poissaoloista ensisijaisesti viestinä em. puhelinnumeroon.
Alustava aikataulu (klo 8 / klo 9):
   - Leppämäentie 1xx, lähtöaika              7:20 / 8:10    
   - Leppämäentie xx                                          8:15
   - Moision alue (1-2 pysähdystä)           7:30 / 8:15-8:20
   - Myllyhaantie                                                 8:25
   - Tallintie                                              7:30 / 8:30
   - Mäkiläntie                                                     8:35
   - (Vesitornintie                                      7:40 / 8:40)
   - Lymytie, Vilhontie                             7:45 / 8:45

Kuljetusta odottavan oppilaan on oltava kotipysäkillä lähtövalmiina viimeistään viisi (5) minuuttia ennen ilmoitettua noutoaikaa.
 

- K08 Askala (taksi): Pyökäri Oy. [email protected] / p. 050 471 9820. Huoltajien ilmoitukset oppilaiden poissaoloista ensisijaisesti viestinä em. puhelinnumeroon. Ajoreitti: Tarvasjoentie, Rukkijoentie th – Tarvasjoentie – Karlontie th - Sähköyhtiöntie - koulut 
Alustava aikataulu (klo 8 / klo 9):
   - Rukkijoentie th             7:30 / 8:30
   - Tarvasjoentie 1xx         7:35 / 8:35
   - Karlontie th                   7:35 / 8:35

Kuljetusta odottavan oppilaan on oltava kotipysäkillä lähtövalmiina viimeistään viisi (5) minuuttia ennen ilmoitettua noutoaikaa.
 

- K09 Juntola (linja-auto) Vistabussit (Seleinka Oy). Ajojärjestely: Seppo Santala 0400 114738 / [email protected].
Tilausbussireitti, kunnes Föli-rahastuslaitteet autossa, jolloin oppilaat tarvitsevat bussikortin.
Ajoreitti: Vistantie 22 – Vistantie – Sähköyhtiöntie – Spurilantie – Puranpojantie – Mannerbergintie – Jägerhornintie – Sähköyhtiöntie – Tarvasjoentie – Kauppilantie – Juntolantie – Sukselantie – Paimiontie – Jokelan ja Vistan koulut – Vistantie 22.

   - Vistantie 22 lähtöaika   7:18 / 8:08
   - Jaakontie th.                  7:30 / 8:20
   - Tarvasjoentie / Kauppilantie th          7:40 / 8:30
   - Juntolantie / Sukselantie th                 7:50 / 8.40

Kuljetusta odottavan oppilaan on oltava kotipysäkillä lähtövalmiina viimeistään viisi (5) minuuttia ennen ilmoitettua noutoaikaa.


- K10 Kaleva (linja-auto) Vistabussit (Seleinka Oy). Ajojärjestely: Seppo Santala 0400 114738 / [email protected].
Tilausbussireitti, kunnes Föli-rahastuslaitteet autossa, jolloin oppilaat tarvitsevat bussikortin. Ajoreitti: Kaaritie x Alvar Aallon tie (pys. 7053) – Alvar Aallon tie – Kalevantie - Perttalantie/Suomentie x Kalevantie (kääntö) - Kalevantie - Punturintie - Taatilantie - Kalevantie - Alvar Aallon tie – Ruokolinnantie th (tyhjennys) - Ruokolinnantie - Sattelantie - Korvenalantie - Alvar Aallon tie - Vistan koulu. Iltapäivisin Vistan koulu - Alvar Aallon tie - Ruokolinnantie - Sattelantie - Korvenalantie - Kalevantie - Perttalantie/Suomentie th (kääntö) - Kalevantie - Punturintie - Taatilantie - Kalevantie.
Alustava aikataulu:
   - Pysäkki 7053 lähtöaika                       6:53 / 7:55
   - Kalevantie x Perttalantie/Suomentie  7:10 / 8:15
   - Taatilantie 222 th                                7:18 / 8:23
(Hanhijoen koulun oppilaat jäävät kyydistä Ruokolinnantien risteyksessä, josta kävely koululle)
   - Sattelantie pys. Kivelä (Honkatie th:n jälkeen) 7:38 / 8:43

Hanhijoen koulun oppilaat kyydistä Alvar Aallon tiellä (pys. 7062 Ruokolinnantie), josta kävely alikulun ja kevyenliikenteen väylän kautta koululle.

Iltapäivisin K10 bussi lähtee Vistan koululta, josta Alvar Aallon tietä Ruokolinnantie tienhaaraan, josta Hanhijoen koulusta kotiin tulevat oppilaat nousevat kyytiin (sama paikka, jossa aamukuljetuksessa oppilaista osa jää pois kyydistä).

Kuljetusta odottavan oppilaan on oltava kotipysäkillä lähtövalmiina viimeistään viisi (5) minuuttia ennen ilmoitettua noutoaikaa.
 

- K11 Taatila (taksi): Pyökäri Oy. [email protected] / p. 050 471 9820. Huoltajien ilmoitukset oppilaiden poissaoloista ensisijaisesti viestinä em. puhelinnumeroon. Ajoreitti: Taatilantie - Kalevantie – Kaimalantie – Sähköyhtiöntie – Jokelan ja Vistan koulut. 
Alustava aikataulu (klo 8 / klo 9):
   - Taatilantie 3xx noudot kotitienhaaroista                  7:15-7:20 / 8:10
   - Kaimalantie, noudot kotitienhaaroista                     7:35-7:40 / 8:25

Kuljetusta odottavan oppilaan on oltava kotipysäkillä lähtövalmiina viimeistään viisi (5) minuuttia ennen ilmoitettua noutoaikaa.
 

- K12 Pitkäporras (taksi): Pyökäri Oy. [email protected] / p. 050 471 9820. Huoltajien ilmoitukset oppilaiden poissaoloista ensisijaisesti viestinä em. puhelinnumeroon. Ajoreitti: Pitkäportaantie, Hangassuontie th – Pitkäportaantie – Kevolantie - Metsätähti – Joukahaisentie – Maurizintie (Kriivarin koulu) – Käkitie – Hanhijoen ja Vistan koulut

MA ja TI klo 9:
- Hangassuontie th 8:00
- Pitkäportaantie 1xx 8:05
- Metsolantie ja Vierustie 8:10
- Metsätähti 8:20
- Joukahaisentie 8:25
- Maurizintie 8:30
- Käkitie 8:35

 

KE klo 8:
- Hangassuontie th 7:05
- Pitkäportaantie 1xx 7:10
- Metsolantie 7:20
- Metsätähti 7:25
- Joukahaisentie ja Käkitie 7:35

KE klo 9:
- Vierustie 8:20

- Käkitie 8:30 
- Maurizintie 8:30

- Joukahaisentie 8:40

TO klo 9:
- Hangassuontie th 8:00
- Pitkäportaantie 1xx 8:05
- Metsolantie ja Vierustie 8:10
- Metsätähti 8:20
- Joukahaisentie 8:25
- Maurizintie 8:30
- Käkitie 8:35

 

PE klo 8:
- Pitkäportaantie 1xx 7:30

PE klo 9:
- Hangassuontie th 8:00
- Metsolantie ja Vierustie 8:10
- Metsätähti 8:20
- Joukahaisentie 8:25
- Maurizintie 8:30
- Käkitie 8:35


Kuljetusta odottavan oppilaan on oltava kotipysäkillä lähtövalmiina viimeistään viisi (5) minuuttia ennen ilmoitettua noutoaikaa