Perusopetuksessa ja Paimion lukiossa palataan lähiopetukseen ti 6.4.2021 alkaen

​​​​​​​Maakunnallinen koronaryhmä suosittelee etäopetuksen jatkamista Varsinais-Suomessa myös pääsiäisen jälkeen, mutta päätöksenteko tapahtuu kuntakohtaisesti. Paimiossa koronatilanne on rauhallinen, joten lähiopetukseen palataan pääsiäisen jälkeen. Harrastustoiminnan, kirjaston, uimahallin ym. toimintaan ei kuitenkaan ole tulossa muutoksia. Kaupungintalon palvelupiste avataan tiistaina 6.4.

Varsinais-Suomen alueellinen koronaryhmä päätti 30.3. kokouksessaan jatkaa kaikkia voimassa olevia suosituksia pääsiäisen jälkeisen viikon ajan, sunnuntaihin 11.4. asti. Kokoustiedote on luettavissa sairaanhoitopiirin verkkosivuilta www.tyks.fi/korona.

Alueellinen koronaryhmä suosittelee Varsinais-Suomessa yläkoulujen, lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten etäopetuksen jatkamista 11.4. asti. Kunnat tekevät kuitenkin oman koronatilanteensa mukaiset päätökset asiassa.

Paimion kaupungin pandemiajohtoryhmässä on 30.3. yhteistyössä Paimion-Sauvon alueen tartuntatautilääkärin kanssa todettu, että paikallinen pandemiatilanne on rauhallinen. Erityisiä perusteita etäopetuksen jatkamiselle peruskoulussa ja lukiossa pääsiäisen jälkeen ei toistaiseksi ole.

Asiasta päätettäessä huomioitiin lisäksi se, että Paimiossa yläkoulu ja lukio ovat olleet yhtäjaksoisesti etäopetuksessa jo pitkään. Paimion vaikean paikallisen koronatilanteen johdosta etäopetukseen siirryttiin jo 17. helmikuuta alkaen, kun laajempi koko maakuntaa koskeva etäopetus alkoi Aluehallintoviraston päätöksellä Varsinais-Suomen kunnissa 8. maaliskuuta. Pitkittyneestä etäopetusjaksosta aiheutuvat haitat puoltavat koululaisten ja opiskelijoiden palaamista lähiopetukseen, kun paikallinen epidemiatilanne antaa siihen mahdollisuuden.

Paimiossa perusopetuksen vuosiluokkien 7 – 9 oppilaat ja Paimion lukio palaavat yli kuusi viikkoa kestävien poikkeusjärjestelyjen jälkeen lähiopetukseen tiistaista 6.4.2021 alkaen.

 

Harrastustoiminnassa ja uimahallissa aiemmat rajoitukset voimassa

Harrastustoiminnassa noudatetaan pääsiäisen jälkeen samoja linjauksia kuin on noudatettu 29.3.2021 alkaen. Linjaukset ovat voimassa ainakin 11.4.2021 asti.

Vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattu harrastustoiminta siis jatkuu. Muun harrastustoiminnan osalta noudatetaan edelleen linjauksia, jotka on kerrottu 23.3.2021 julkaistussa uutisessa.

Uimahalli Solina palvelee vain vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattua harrastustoimintaa sekä em. lasten varhaiskasvatus- ja koulutoiminnan yhteydessä. Pandemiajohtoryhmässä keskusteltiin mahdollisuuksista vuokrata uimahallia yksityiskäyttöön, mutta tätä ei tässä tilanteessa todettu mahdolliseksi. Kaupunki seuraa tällä viikolla Aluehallintoviraston päätöksiä, jotka saattavat rajoittaa myös yksityisten liikuntatilojen käyttöä.

 

Kirjasto palvelee rajoitetusti, kaupungintalon palvelupiste avataan 6.4.

Paimion kirjasto palvelee asiakkaitaan myös pääsiäisen jälkeen rajoitetusti samoin ”take-away” -periaattein, jotka on esitelty kirjaston verkkosivuilla 24.3.2021.

Paimion kaupungintalon palvelupiste avataan asiakaspalvelulle normaalein aukioloajoin tiistaista 6.4. alkaen. Lisätietoja ks. http://www.paimio.fi/asiointi_ja_lomakkeet/palvelupiste