Lukuvuoden 2024-2025 aamu- ja iltapäivätoimintaan hakeminen

Tiedote haun käynnistymisestä 1.–2. luokkien sekä erityisen tuen 3. luokan oppilaille järjestettävään koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan. AP-IP-toiminnan paikkoja haetaan Wilman kautta. Hakuaika päättyy 12.5.2024.

Hakuaika on 26.4.2024  – 12.5.2024 klo 23.59, johon mennessä hakeneet käsitellään yhtenä kokonaisuutena.

Aamu- ja iltapäivätoiminta (AP-IP) on tarkoitettu kaikille 1.–2. luokkien oppilaille sekä 3. luokan erityisen tuen oppilaille. Toiminta on lapsille vapaaehtoista.

Aamupäivätoimintaa järjestetään kaikkien koulujen oppilaille Perhetalo Hattarassa (os. Myllyhaantie 5) klo 7-10. Aamupäivätoimintaa järjestää MLL:n Paimion paikallisyhdistys. Aamupäivätoimintaan otetaan enintään 24 oppilasta.

Iltapäivätoimintaa järjestetään Paimion kaikissa peruskouluissa seuraavasti:

- Hanhijoen koulu klo 16 (enintään 24 oppilasta)
- Jokelan koulu klo 16 asti (enintään 36 oppilasta)
- Kriivarin koulu klo 16 asti (enintään 36 oppilasta)
- Vistan koulu klo 17 asti (enintään 36 oppilasta)
 

Maksut

Aamu- ja iltapäivätoiminta on maksullista.

Aamupäivätoiminnasta kuukausimaksuna peritään 75 €/kk, joka sisältää aamupalan.

Iltapäivätoiminnasta perittävä maksu sisältää välipalan. Kuukausimaksu on Hanhijoen, Jokelan ja Kriivarin koulujen IP-toiminnassa 100 €/kk (toiminta-aika klo 16 asti) ja Vistan koulun iltapäivätoiminnassa 120 €/kk (toiminta-aika klo 17 asti).

Elokuulta peritään vain puolet kuukausimaksusta. Muilta kuukausilta (syys-toukokuu) maksu on sama riippumatta koulun loma-ajoista.

Jos lapsi on sairas ja voi osallistua toimintaan enintään 10 päivänä kuukaudessa, maksu on puolet tavanomaisesta maksusta. Jos lapsi on sairas koko kuukauden eikä voi osallistua toimintaan lainkaan, maksua ei peritä. Sairastuminen on osoitettava lääkärintodistuksella.

Jos lapsi ei muusta kuin sairastumisesta johtuen osallistu toimintaan kalenterikuukauden aikana lainkaan, maksuna peritään puolet kuukausimaksusta.

Jos perhe saa toimeentulotukea, maksu voidaan jättää perimättä.
 

Hakeminen

Toimintaan haetaan ja siihen myös sitoudutaan koko lukuvuodeksi kerrallaan. Toimintaan voi hakea myös kesken toimintakauden.

Hakeminen tapahtuu sähköisesti Wilman kautta Hakemukset ja päätökset -sivulta löytyvästä linkistä ‘Tee uusi hakemus’. 

Paikkaa voi hakea myös muusta kuin lapsen oman koulun yhteydessä toimivasta IP-ryhmästä.

Poikkeustapauksessa hakemuksen voi tehdä paperilomakkeella ja toimittaa sen koulutoimistoon Paimion kaupunginvirastoon. (Vistantie 18, 2. kerros)

Määräajassa hakeneista ensisijaisesti paikat osoitetaan 1.vuosiluokkien oppilaille ja 2.vuosiluokkien erityisen tuen oppilaille.

Jos vapaita paikkoja ei riitä kaikille paikkaa hakeneille, suoritetaan valinta 2. ja 3.vuosiluokan oppilaiden kesken arpomalla.

Erityisestä syystä oppilashuoltoryhmän esityksestä voidaan aamu- ja iltapäivätoimintaan oikeutettu oppilas myös asettaa etusijalle valinnassa.

Määräajan jälkeen saapuneet hakemukset asetetaan jonoon saapumisjärjestyksessä. Paikkoja myönnetään, jos ryhmässä on tilaa. 

Kun maksuttoman koulukuljetusedun omaavalle oppilaalle haetaan ja hän saa paikan aamu- ja iltapäivätoiminnasta, hän menettää oikeuden joko aamu- tai iltapäivän koulukuljetukseen riippuen siitä, onko hänellä paikka aamu- vai iltapäivätoiminnassa. Oppilaan kulkeminen kotoa aamupäivätoimintaan sekä iltapäivätoiminnasta kotiin on huoltajien vastuulla. 

Lisätietoja:

Enni Ala-Myöntäjä, palvelusihteeri
[email protected]
puhelin 02 474 5101

Merja Korsimo, tekninen tuki (TVT-koordinaattori)
[email protected]