Maskisuositus Paimiossa voimaan peruskoulun 1. luokasta lähtien

Lasten tartunnat ovat lisääntyneet ja ilmaantuvuusluku alle 12-vuotiailla rokottamattomilla on yli 800. Kouluissa ja oppilaitoksissa maakunnallinen maskisuositus muutettiin koskemaan peruskoulua 3. luokasta lähtien, 4. luokan sijaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL:n) eilen 6.12.2021 ilmoittama 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 298, ja on koko epidemian korkein. 

Neljäntoista vuorokauden ilmaantuvuus on nyt alle 12-vuotiailla rokottamattomilla lapsilla ja nuorilla ensimmäistä kertaa epidemian aikana suurempi kuin rokottamattomilla aikuisilla. Suurin ikäryhmä tartunnan saaneista on 0-14-vuotiaita, jotka muodostavat lähes 40 prosenttia kaikista tartunnan saaneista.

Kouluissa ja oppilaitoksissa Varsinais-Suomea koskeva maskisuositus muutettiin koskemaan peruskoulua 3. luokasta lähtien, 4. luokan sijaan. Maskisuositus voidaan ulottaa epidemiatilanteen niin vaatiessa koskemaan kunta- tai koulukohtaisesti myös 1.-2. vuosiluokkien oppilaita, tarvittaessa ennaltaehkäisevästikin.

Paimion pandemiajohtoryhmä päätti kokouksessaan 7.12., että maskisuositus laajennetaan Paimiossa koskemaan peruskoulun kaikkia oppilaita 1. vuosiluokasta alkaen.

Maskeja jaetaan oppilaille kouluista keskiviikkona 8.12.
 

Jyrki Lumiainen
sivistysjohtaja, Paimion kaupunki