Koulukuljetukset siirtyvät Föliin syksystä 2024 alkaen

Tiedote koulukuljetusten muutoksista 8.8.2024 alkaen; 24.6.2024 julkaistuun tiedotteeseen täsmennetty 30.7. maininta K09- ja K10-reiteille tulevista rahastuslaitteista.

Julkisen joukkoliikenteen koulukuljetukset sekä aiemmin tilausbussivuoroina ajetut koulukuljetusreitit K09 ja K10 siirtyvät Föli-liikenteeksi elokuusta 2024 alkaen. Näillä reiteillä maksutta matkustavien koululaisten on haettava bussikortti etukäteen ennen koulun alkamista.

Muutos koskee koulukuljetuksissa käytettyjä bussilinjoja PA2 (Huso-Kurki-Kevola) sekä kuntarajat ylittäviä linja-autovuoroja Sauvosta ja Turusta, kun matkustetaan Paimion sisällä. K09- ja K10-linja-autoreittejä liikennöi edelleen Vistabussit (Tarvasjoentie-Juntolantie-Sukselantie sekä Kaleva-Taatila-Korvenala), ja autoihin tulee Fölin rahastuslaitteet.

Muut koulukuljetusreitit ajetaan jatkossakin sivistyspalveluiden tilauskuljetuksina (taksi-/tilausbussireitit K02–K08 ja K11–K12). Palvelulinjalla (K01) aiemmin matkustaneet koululaiset siirtyvät tilausbussireitille K06. Nämä eivät ole Föli-liikennettä, eikä niissä tarvita bussikorttia.

 

Föli-linjoilla matkustaminen

Maksuttomaan koulukuljetukseen Föli-liikenteessä oikeutetut saavat Paimion kaupungin myöntämän Föli-koululaiskortin koulumatkoja varten. Korttiin ladataan lukuvuoden aikana tarvittava määrä matkoja.

Paikallisliikenteen Föli-koululaiskortti on voimassa Paimion ja Turun välisen joukkoliikenteen sekä Paimion sisäisen joukkoliikenteen linja-autoissa koulupäivisin. Sauvontien varrelta matkustavilla oppilailla koululaiskortti toimii maksuvälineenä Sauvosta Paimioon tulevassa bussivuorossa.

Koululaiskortti oikeuttaa enintään kahteen matkaan per koulupäivä riippuen oppilaan koulukuljetuspäätöksestä ja kuljetusten reitityksestä. Oppilaskohtaiset kuljetustiedot määritellään koulutoimistossa ja ne tulevat nähtäville Wilmaan viimeistään elokuun alussa:

Fölin koululaiskorttia voi käyttää vain koulupäivinä klo 06–19 välisenä aikana. Koululaiskortti on tarkoitettu vain koulumatkoihin, eikä sitä kuulu käyttää muuhun matkustukseen. Koululaiskortilla ei pysty matkustamaan iltaisin klo 19 jälkeen. Vaihto-oikeus koulumatkoilla on 75 minuuttia.

Koululaiskortti haetaan kuljetusoppilaan Kela- tai henkilökorttia tai passia vastaan kaupungintalon palvelupisteeltä 26.6.2024 alkaen.  

Palvelupisteen aukioloajat:

(Kesäsulku ajalla 1.7. - 4.8.)

 

Kortin voi hakea myös muista Fölin palvelupisteistä esim. heinäkuun aikana.

Heinäkuussa avoinna olevat Föli-kuntien palvelupisteet:

Kauppatorin Monitori Föli Monitorissa | Turku.fi

Raisio: Palvelupiste ja lehtiosasto | Raisio 

Kaarina: Palvelupisteet | Kaarina 

Naantali: Asiointipalvelut | Naantali 

 

Paimiossa koulu alkaa torstaina 8.8.2024. Jos oppilaalla ei vielä 8.8. aamulla kouluun mennessä ole Föli-koululaiskorttia, hän joutuu maksamaan linja-automatkansa itse.

Kuljetusoppilas saa yhden koululaiskortin maksutta. Kerran myönnetty Föli-koululaiskortti tulee säilyttää koko sen ajan, jolle oppilas on oikeutettu maksuttomaan koulukuljetukseen. Lukuvuoden vaihtuessa samalle kortille ladataan seuraavan lukuvuoden matkat.

Varamatkakortteja ei voi enää lainata eikä Föli-koululaiskortteja jaeta kouluista. Koululaiskortin kadotessa oppilas voi noutaa uuden kortin Fölin palvelupisteestä Paimion kaupungintalolta. Uusi kortti maksaa 5€ , joka maksetaan korttia noudettaessa. Samalla vanha kortti suljetaan.

Ne, joilla ei ole oikeutta maksuttomaan koulukuljetukseen, voivat matkustaa Föli-linjoilla omakustanteisesti. Lippujen hinnat löytyvät kootusti osoitteesta www.foli.fi/liput

 

Lisätietoja antavat:

- Föli-bussikorteista: Paimion kaupungintalon palvelupiste

- koulukuljetuksista: sivistyspalveluiden palvelusihteeri Enni Ala-Myöntäjä ja sivistysjohtaja Jyrki Lumiainen (25.7.2024 alkaen)

 

Toisen asteen opiskelijat:

Lukiossa tai ammatillisessa oppilaitoksessa opiskeleva voi hakea koulumatkatukea päivittäisten koulumatkojen kustannuksiin. Maksuttomaan koulutukseen oikeutetut opiskelijat saavat Kelan koulumatkatukea erilaisilla ehdoilla kuin muut opiskelijat. Föli-alueella eli Turussa, Kaarinassa, Liedossa, Raisiossa, Ruskolla, Naantalissa ja Paimiossa koulumatkat ovat maksuttomat, jos koulumatka on yhteen suuntaan yli 7 kilometriä.

Koulumatkatukea haetaan Kelan sähköisellä hakemuksella OmaKelasta. Tätä varten tarvitset verkko-pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Lisätietoa asiasta löydät:
Fölin sivuilta: foli.fi/koulumatkatuki
Kelan sivuilta: kela.fi/koulumatkatuki