Tiedote perusopetuksen järjestämisestä 14.12.2020 alkaen

Tiedote 11.12.2020 klo 14:00

Paimiossa ja Sauvossa peruskoulut jatkavat lähiopetuksessa

Varsinais-Suomen alueellinen koronapandemian koordinaatioryhmä on 11.12. antanut suosituksen siitä, että Varsinais-Suomen kunnat harkitsevat perusopetuksen siirtämistä etäopetukseen soveltuvin osin paikallisen epidemiatilanteen mukaan.

Perusopetuksessa voidaan siirtyä etäopetukseen, jos tartuntataudeista vastaava viranomainen toteaa, että koulujen sulkeminen on välttämätön toimenpide tartuntataudin leviämisen ehkäisemiseksi.

Paimion kaupungin ja Sauvon kunnan tartuntataudeista vastaa Paimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymä. Kuntayhtymän tartuntatautilääkärin ja kuntayhtymän johtajan epidemiologinen arvio on se, että alueen kouluissa ei ole tapahtunut laajoja altistumisia eivätkä Paimion ja Sauvon alueella todetut koronatartunnat ole jäljityksessä osoittautuneet olevan peräisin kouluista.

Tartuntatautilääkäri, Paimion ja Sauvon sosiaali- ja terveyspalveluiden ja sivistyspalveluiden johtavat viranhaltijat sekä Paimion kaupunginjohtaja ovat kokoontuneet 11.12. ja todenneet yksimielisesti, että erityistä painetta Paimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymän alueella ei toistaiseksi ole siihen, että peruskouluissa olisi välttämätöntä siirtyä etäopetukseen.

Paimiossa ja Sauvossa perusopetus jatkuu lähiopetuksena myös 14.12. alkavalla viikolla.

Opetuksessa kiinnitetään erityistä huomiota turvallisuuteen, hygieniaohjeisiin ja oppilasryhmien pitämiseen mahdollisimman paljon erillään. Tästä johtuen mm. vuosiluokilla 4 - 6 olevien valinnaisaineiden tunneilla opetus annetaan nyt oman luokanopettajan johdolla.

Vuosiluokkien 7 - 9 oppilaita muistutetaan edelleen siitä, että on erittäin tärkeätä käyttää maskia sekä koulussa että koulukuljetuksissa. Maskienkäyttösuositusta on kouluissa laajasti noudatettu - siitä kaikille iso kiitos.

Koronatartuntojen vähentämiseksi muistutetaan edelleen kaikkia siitä, että pandemian torjuntaan liittyvien hygieniaohjeiden, suositusten ja määräysten noudattaminen on erittäin tärkeätä myös kaikessa vapaa-ajan toiminnassa.

 

Paimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymä, Paimion kaupunki ja Sauvon kunta

Nora Hagelberg, tartuntatautilääkäri
Eeva-Sirkku Pöyhönen, kuntayhtymän johtaja
Jyrki Lumiainen, sivistysjohtaja (Paimio)
Elli Sainio, sivistysjohtaja (Sauvo)